Neuvot ja Ohjeet


Ensikertalaiselle

Lanit ovat lämminhenkinen tapahtuma, joka kerää tietokoneella aikansa viettävät ihmiset yhteen pelaamaan pelejä, joita yleensä pelataan kasvottomien kavereiden kanssa netissä. Muuta ajanvietettä ovat koodaaminen, erilaiset korttipelit, elokuvien katsominen... Eli näin yleisesti ottaen samanhenkisten kavereiden ja tietysti uusien tuttavuuksien kanssa yhdessä oleminen.

Lan-tapahtuma kestää usein kahden yön yli. Ensimmäinen ilta menee usein laitteiden virittelyyn ja ohjelmien asennukseen. Ensikertalaisella usein menee tähän vähän enemmän aikaa. Tosin apua saa kun vain pyytää ja usein pyytämättäkin.

Lanien ruokavalio koostuu yleisesti einesruoasta, karkeista ja sipseistä ja unipuoli tuppaa jäämään vähiin. Laniklubin laneilla tosin ruoka kuuluu usein osallistumishintaan.

Tarvikelista

- Toki tärkeimpänä tietokone
- Verkkopiuha, usein järjestäjällä muutama ylimääräinen. Suositeltava pituus muutaman metrin.
- Jatkojohto: Vähintäänkin paikka jokaiselle omalle sähkölaitteelle. Pituussuositus myös muutaman metrin luokkaa.
- Pelilevykkeet ja muut tietokonehärpättimet, mm. peliohjaimet.
- Makuupussi ja -alusta: Aika sairaan kova peluri on, kuka kaksi yötä valvoo putkeen.
- Evästä niin suolasta kuin makeaa ja toki juomista. (Lanit ovat pääsääntöisesti alkoholittomia tapahtumia.)Neuvoja Lanien järjestäjälle:

- Kysele halukkuutta. Ainankin mikäli olet ensimmäistä kertaa järjestämässä tai järjestämässä entistä suuremmalle porukalle.
- Päätä haluatko tarjota peliporukalle pelipaikan lisäksi mitä muuta. Muun muassa ruoka ja patja ovat ehkä kannattaviakin, koska jokaisen täytyy syödä ja nukkua. Niiden lisäksi voisi vaikka tarjota mahdollisuuden pelata jollain pelikonsolilla.
- Hommaa pelipaikka. Sille suositeltavaa on yksi iso sali ja kylmätilat pelaajien eväitä varten. Niiden lisäksi kaikki mukavuudet ovat vain plussaa. Mieti myös että taajamasta vai korvesta. Korpeen on matkaa, mutta siellä voi tehdä mitä huvittaa. Taajamassa on muunmuassa musiikinsoittoa rajoitettava. Ihan oman mielen ja kukkaron mukaan.
- Hommaa kytkin. Ehkäpä järjestäjän tärkein tehtävä.
- Arvioi kulut ja päätä pääsymaksun hinta. Myös mieti, pelipaikan mukaan, kuinka monta pelaajaa mahtuu mukaan.
- Järjestä mukavat Lanit.Käyttämiämme LAN-paikkoja


Honkalinna, Parkkilan nuorisotalo, Mikkeli

Parkkilantie 120 B 52110 Majavesi
Pelaajakapasiteetti n. 30 henkeä
Ajo-ohje: Mikkelistä Puumalaan päin n. 15km, kunnes tulee vastaan tienhaara Visulahteen. Sinne ja heti oikealle mäki ylös.

Syväsmäen seurojentalo, Hirvensalmi

Syväsmäentie 85 52520 Hirvensalmi
Pelaajakapasiteetti n. 30 henkeä
Ajo-ohje: Mikkelin Otavasta Hirvensalmelle päin n. 4,5km, kunnes tulee vastaan tienviitta Syväsmäentie. Sinne vasemmalle mäki ylös ja sitä tietä vajaa kilometri. Jolloin Seurojentalo jää oikealle puolelle.

Koirakiven Nuorisotalo, Mäntyharju

Koirakiventie 524, 52730 Koirakivi
Pelaajakapasiteetti n. 50 henkeä
Ajo-ohjeet ja lisätietoa osoitteesta koirakivi.net